No konečně oponent ! Nic jinýho jsem od tebe racku ani nečekal !

Nemáš pravdu, že nevím jaký je rozdíl mezi 20 a 30g EPP, ale ze své podstaty na mě tento materiál nedělá dojem, že je vhodný pro modely nad cca 1500 mm rozpětí. Můj názor je, že když budu chtít stavět model "větší", tak si tam přece jenom budu chtít udělat pár detailů a i na povrchovku budu trochu náročnější což s EPP nedokážu, alespoň já ne.

Tmelit EPP nebo potahovat a já nevím co ještě mi připadá trochu vedle. Myslím si, že se má materiál nechat "přiznaný" a nehrát si na něco, čím není. Svoje EPPčka, ať ze stavebnic nebo vlastní konstrukce se snažím dělat co nejlépe svedu, ale nechávám materiál přiznaný ať každý ví z čeho to je. Prostě si myslím, že do EPP to chce co nejméně "cizích" materiálů, protože jinak to pozbývá význam EPP.
Ještě k tomu co píše LM, že se malé modely přestávají prodávat. To je asi pravda, ale podle mě je to tím, že vylezla hromada výrobců a zahltila trh stavebnicemi, které ani nestojí zato kupovat což každý zjistí, až když si takovou stavebnici koupí ! Takových vln už jsem zažil několik a proto je potřeba vydržet a pracovat na kvalitě, protože se to jednou vrátí. V podstatě téměř každý si koupí model z EPP aby se naučil lítat a pak začne pošilhávat po větších a tím i po jiném materiálu, ale kolo se uzavře jakmile zase zjistí, že s velkým modelem si prostě na zahradě za barákem nezalítá a nezablbne a vrátí se zase k EPP !

Jinak na nikoho tady nenarážím, jenom svobodně vyjadřuju svůj názor a čekám, že se takhle tady budeme vyjadřovat všichni, protože kdyby ne, tak to nemá cenu ! Jenom díky polemice se můžeme dostat dál a něco se navzájem přiučit.
Už dost těch mých "mouder" a doufám, že se někdo ještě přidá a dá mi řádně do kožichu !