Každý máme ke stavbě EPP modelů asi svůj důvod. Já jsem je začal stavět právě proto, že jsem se chtěl naučil létat za co možná nejnižší cenu, ale stále se mi to nějak nedaří, protože není moc času a když už nějaký čas najdu tak mezitím ten model prodám a tak je to pořád dokola !
Dalším důvodem je, že stavba je pro mě oddychovka, protože dělám třeba na nějakém větším modelu a už toho mám dost, tak si vezmu EPP něco "počudlám" a zase se vrátím k původní práci. Práce s EPP je poměrně čistá a tak to můžu dělat doma na stole u počítače. Stavba modelů od LM je navíc poměrně jednoduchá, protože všechno je přesné a skoro nic se nemusí upravovat a tak mě to baví. Už jsem pár modelů od LM postavil a postavených i prodal a ještě jsem neměl žádnou reklamaci jak na model tak i na stavbu, takže zatím dobrý !
Dalším nezanedbatelným důvodem pro stavbu modelů z EPP je jejich velikost, nebo snad "malost" což je dobré pro přepravu a jejich odolnost proti tzv. "přenášecímu" poškození. Dalším, pro mě důležitým důvodem proč stavím z EPP, jsou moji kolegové modeláři, kteří ze začátku ohrnovali nos, ale časem jsem je téměř přesvědčil, že i z EPP se dá postavit hezký model.