Chci začít stavět menší verzi Z-226, stavebnici už mám objednanou a uvažuji co na ní všechno dodělám atd. Rád bych se zeptal jestli má někdo zkušenosti s klapkami na této menší verzi (případně i na větší)? Už jsem postavil jiný ještě menší model s klapkami (Z-37 rozpětí 980 mm) a funguje to pěkně. Spíš bych se chtěl zeptat jak máte udělané klapky na Z-226, aby se jako u předlohy vyklápěly ze křídla a křídlo bylo shora pevné. Nějaké plastové destičky na pantech, nebo šikovně naříznout EPP a udělat klapky prostě jen z dolní půlky křídla (myšleno v profilu)? Případně jak velké a v jakém zhruba úhlu je vyklápíte?
Dnes jsem byl na letišti v Liberci podívat se na tamní Z-226 (nevím jaká je to varianta, nemá vepředu přistroje a jestli je tam sedačka jsem neviděl), ale okoukl jsem na ní klapky, jsou dvoudílné na každé půlce křídla (dohromady 4 části, dvě malé a dvě velké), ale já bych asi udělal na každé půlce jen jednu celou klapky (tedy dohromady dvě klapky na celém letadle), zase tak maketovou tu svojí malou polomaketu mít nepotřebuji

Děkuji za rady tipy a návody.